header nieuws

Winterbanden

In Nederland zijn winterbanden niet wettelijk verplicht, maar het is wel veiliger in winterse omstandigheden.

In Duitsland zijn winterbanden wel wettelijk verplicht bij winterse omstandigheden. De Duitse wetgeving omschrijft deze winterse omstandigheden als: ijzel, samengepakt sneeuw, smeltend sneeuw en gladheid door ijs en rijp. Deze verplichting geldt ook voor motoren en buitenlandse voertuigen. Aanhangers en caravans vallen buiten deze regeling.

Bij ongeschikte banden onder het voertuig bedraagt de boete € 60,-. Bij hindering van het overige verkeer wordt dit verhoogd naar € 80,-. Bovendien kan betrokkenheid bij een verkeersongeval, buiten de eigen schuld, leiden tot medeaansprakelijkheid.

Nieuwe wetgeving per 1 januari 2018
Vanaf 1 januari 2018 gelden alleen winterbanden met het sneeuwvloksymbool als winterbanden. Winterbanden met een M+S-codering voldoen dan niet meer. Deze nieuwe wetgeving geldt ook voor allseason-banden.

Naast verplichting van de winterbanden, word u ook verplicht om een gevarendriehoek, minimaal een veiligheidshesje en verbanddoos in de auto mee te nemen.

Wij kunnen winterbanden leveren van meerdere merken en in meerdere prijsklassen. Bel voor onze prijzen of informeer in de winkel.


Nieuwsoverzicht